Sobre el blog

La meva foto
Em dic Aleix Sajet i aquest serà el meu blog que utilitzaré per informar-vos sobre alguns temes de qualitat a l'empresa.

divendres, 11 de gener del 2008

Una notícia sobre energies

Tot buscant per la xarxa a la web http://www.cafebabel.com he trobat una noticia que m'ha semblat que podria interessar us l'adjuntaré aquí mateix tot i que és molt llarg.

El futur de l'energia a Europa

Vint anys després de la desgràcia de Txernóbil, Europa encara es troba encallada en el debat sobre el seu futur energètic. La demanda imparable d’energia de la Xina, la inestabilitat a l’Orient Mitjà o els canvis de govern a l'Amèrica Llatina, han convertit l’energia en el pitjor malson d’Europa.
Europa se sent distanciada de l'energia nuclear (Earth Sentinel)
La situació és tan preocupant que la Comissió Europea ha decidit intervenir en l’assumpte amb la publicació del Llibre Verd sobre una “estratègia europea per a una energia sostenible, competitiva i segura”, en què s’intenta donar un impuls definitiu a les polítiques que, des de fa uns anys, l’executiu comunitari intenta fomentar sense èxit. Garantir la seguretat del subministrament, estimular la competitivitat i el treball, fomentar la innovació i lluitar contra el canvi climàtic són els quatre punts cardinals del document que sonen tan ideals com inversemblants. Però durant aquests dies d’aniversari fúnebre, no només han plogut crítiques per part de les ONG, la qual cosa era previsible, sinó també per part d’alguns governs com ara l’alemany. El ministre de Medi Ambient, Sigmar Gabriel, ha acusat la Comissió Europea de fer poc cas a les energies renovables i d’augmentar excessivament les despeses en l’energia nuclear.

Va ser gràcies a l’energia que Europa es va consolidar. L’any 1951 va néixer la CECA , la primera de les comunitats europees (del carbó i de l’acer). L’any 1957, a Roma, es va firmar el tractat CEEA (Comunitat Europea de l’Energia Atòmica). D’aquesta manera, l’energia nuclear, l’acer i el carbó, que en una època va ser les armes de la guerra, es van convertir en els fonaments de la pau i de la prosperitat.

Negra, grisa o verda?

Ni negra com el petroli o el carbó, ni grisa com l’acer. Una enquesta d’Eurostat mostra que la majoria dels europeus volen una energia verda i rebutgen l’energia nuclear. Malgrat l’opinió pública i la nefasta experiència de Txernóbil, la Unió Europea ha preferit continuar amb les activitats nuclears; Brussel•les va llançar el setembre passat el seu nou paquet nuclear . Els pilars d’aquest paquet són les dues noves directives relatives a la seguretat de les centrals nuclears i al tractament de residus. La Comissió Europea afirma que cinc dels deu nous Estats membre que es van incorporar a la UE el maig del 2004 posseeixen una legislació poc estricta pel que fa a la seguretat. Malgrat tot, diverses ONG han declarat que, darrere de l’excusa de reforçar la seguretat, s’amaga una maniobra per potenciar l’energia nuclear i proposen que els diners dels contribuents es destinin a fonts més netes i segures.

El consum actual a Europa és d’un 41% de petroli, un 22% de gas, un 16% de carbó, un 15% d’energia nuclear i només un 6% d’energies renovables. Però les reserves de petroli i de carbó aviat formaran part dels llibres d’història, per la qual cosa les energies renovables semblen l’opció més intel•ligent. A banda d’això, Greenpeace afirma que les grans companyies energètiques exerceixen un control tan gran sobre el mercat, que la implantació de noves companyies de producció de fonts alternatives és pràcticament inviable.
En aquesta noticia m'ha cridat molt l'atenció el llibre verd i del qual parlaré en la pròxima entrada.
També crida molt l'atenció els resultats de l'enquesta de la qual es parla i es que la majoria dels europeus volen energies verdes, però en contra de la opinió del poble els governs opten per potenciar l'energia nuclear. En la meva opinió i com diria en Jordi es tot economia, és a dir, els governs ho fan bàsicament per els milions d'euros de benefici que en treuen de l'energia nuclear. També si es mira d'aquesta manera els hi surt més económic fer més segures les centrals nuclears que no pas desenvolupar les energies verdes.






Després de tant de rotllo us deixo per avui!

Per cert he vist un video al youtube que no puc escoltar però que us deixu el link aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=tYTaF5xMfLE


aLeix*]

1 comentari:

Anònim ha dit...

El vídeo arriba molt bé és força impactant .Bé segueix així!!!!!!!!!!!!!!

La tecnòloga